About

Bine ai venit pe noul meu blog!

Mă mai găsești și pe AICI, AICI, AICI, AICI, AICI sau poți să-mi lași un mesaj prin formularul de contact sau la contact@engleza-de-afaceri.ro.

Cine sunt?

Sunt ceea ce fac și motivele care mă determină să fac ceea ce fac.

 1. Predau limba engleză de specialitate prin firma mea, fac programe specializate de limba engleză pentru că îmi place să explic și pentru că uneori lucrurile pe care le știu nu-mi dau pace și trebuie să le transmit…altor persoane norocoase (sau nu) că m-au întâlnit :)).
 2. Limba engleză este o pasiune…Scriu în limba engleză de obicei…Îmi place mai mult decât limba română.
 3. Sunt extrem de sociabilă…astăzi. Mâine poate devin antisocială.  Îmi place descoperitul de calități în oameni. Văd interacțiunea dintre oameni și mine ca la matematică, noțiunea de mulțimi, suntem 2 mulțimi care se întrepătrund. Întrepătrunderile sunt lucrurile pe care le avem în comun. Cu cât sunt mai multe cu atât mai bine…Comunicăm.
 4. Fac mult sport de obicei, nu ascund că-mi place să biciclesc…este o altă pasiune…de obicei biciclesc și scriu poezii sau cuvinte pentru site-urile mele, pentru strategii, planuri, și desenez cuburi pentru că mă ajută să-mi pun ideile în ordine.
 5. Îmi plac cuvintele mele sau ale altora, puse pe hârtie. Deoarece am terminat și Facultatea de Litere, am avut ocazia să experimentez zile în care citeam și 4 cărți. Abundență de cuvinte și lipsa totală a cererii pentru propriile mele cuvinte. Și simțeam că tot ce e bun a fost scris deja. Dar cum cred cuvintele oamenilor, de obicei, am crezut și ce mi-a spus cineva, undeva, cândva, că ar trebui să mă apuc de făcut cuvinte.
 6. În ciuda aparențelor (pentru cine mă cunoaște personal), ordinea este un cuvânt care mă caracterizează… Știu întotdeauna unde-mi sunt lucrurile și îmi fac planuri pentru ceea ce am de făcut în fiecare zi.
 7. Blogul acesta a pornit de la idea de ordine. Pentru că vreau să slăbesc și știu că pot, dar nu am timp să țin minte exact cât sport am făcut și mai ales, cât am mâncat :(.
 8. Nu sunt o persoană grasă. Imagistic vorbind, chiar arăt bine. Dar doar eu știu adevărul și anume că “cântăresc o bună parte dintr-o tonă”. Nu este o parte foarte mare, dar nu sunt slabă. În afara de asta am ținut toate dietele posibile și sunt plină de sfaturi :), care merită transmise. Deoarece dietele vin la pachet cu o grămadă de frustrări, pe care cineva mai slab de înger le-ar îngloba din ce în ce mai mult și odată cu din ce în ce mai multă mâncare.
 9. M-am lăsat de dulciuri de ziua mea, într-o zi binecuvântată de iunie, acum mai mulți ani, vreo 5. A fost greu la început, pentru că suntem crescuți în ideea că avem nevoie de dulciuri. Nu avem. M-a ajutat foarte mult și faptul că de fapt, nu-mi plac chestiile dulci.
 10. De atunci, am mai consumat sporadic. Excese notabile: anul trecut de 1 Martie, am primit o cutie de praline, în vacanțe mă mai încânt cu o baclava sau un Gyros pita (cam 3 pe vacanță), anul acesta de 8 Martie iar am primit bomboane. Da, țin minte chestii de-astea…;))))).
 11. Am citit pe mai multe site-uri și bloguri că o oră de mers cu bicicleta arde poate arde și 1000 de calorii. Așa este :). Dacă mergi ca vântul, sau ca mine :).  Când nu este vreme de parc lucrez pe bicicleta eliptică, cam 40 de minute, timp în care ard 300 de calorii. Uneori și mai mult.

Defecte “Majore”:

 1. Îmi place să arăt bine. Mai ales pentru că am fost un copil urât și șleampăt. Mi se spunea girafă. M-au trimis la școală la 6 ani pentru că eram prea înaltă. Acum sunt la fel de înaltă ca atunci, 1.71 cm.
 2. Atârn foarte mult și din cauza oaselor, destul de mari. Deci în momentul când pun ceva grăsime, se vede imediat.
 3. Am probleme cu genunchii din cauza multiplelor căzături cu patinele sau bicicleta, sau pur și simplu, cădeam din picioare. La un moment dat mă duceau părinții atât de des la ortoped că am avut timp să mă îndrăgostesc de domnul în cauză. Mă îndrăgostesc greu, de obicei 🙂. Din acest motiv (accidente, nu dragostea pentru ortoped) îmi pocnesc genunchii și mă cam dor după ce fac sport și nici nu mai pot sări coarda, probabil cel mai eficient exercițiu pentru slăbire.
 4. Îmi plac alunele.
 5. Am prieteni cărora le place vinul…berea…. șampania…iar ei au o prietenă căreia îi place berea neagră…
 6. Deoarece îmi place ordinea în viață și în suflet, cel mai ușor lucru este să mă superi cu schimbările de program. Asta înseamnă că sunt constantă? 😉

Defecte “Minore”:

 1. Sunt hipotensivă și la vreun sfert de oră după ce mă întorc din parc sau termin eliptica, mă “termin” și eu, prin faptul că fac frisoane și amețesc sau simt că mă preling…mă scapă o bucată de ciocolată sau ceva de mâncare, urgent…
 2. În urmă cu un an jumătate, m-am apucat de box și de flotări. Nu mi-a zis nimeni că trebuie încălzire, sau dacă mi-a zis, n-am dat importanță. Și m-am ales cu un chist sinovial pe încheietura mâinii stăngi :(. Singura parte a corpului care n-a stat niciodată în ghips. M-am lăsat și de sporturile astea extreme și mi-a dispărut, o perioadă. Apoi m-am reapucat de flotări și mi-a apărut iar. Încă îl mai am. Nu mă pot opera, deoarece operația nu garantează vindecarea definitivă, iar recuperarea durează mult. Iar eu nu pot să-mi folosesc doar mâna dreaptă când merg pe bicicletă. Pot merge doar cu stânga. Și totul, până la biciclisme!
 3. Fumez ocazional numai în combinație cu alcool. Efortul cu bicicleta este atât de susținut încât dacă ieri am fumat să zicem vreo 4 țigări, astăzi nu pot respira cum trebuie, mă cam sufoc. Clar e defect “minor” :))).

 

One thought on “About

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s